حجت الاسلام قرائتی در پاسخ به وهابیها که معتقدند توسل شیعیان شرک است، گفت: می خواهم در این زمینه دو پاسخ از قرآن روایت کنم که می توان به وسیله آن مثل پتک بر سر وهابیون کوبید.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، مراسم روز عزاداری حضرت فاطمه الزهرا(س) ظهر امروز در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد و حجت الاسلام قرائتی در این مراسم به سخنرانی پرداخت.
متن کامل سخنرانی وی بدین شرح است:
این زیارت نامه حضرت زهرا(س) که خوانده شد احتیاج به توضیح دارد وقتی میگوییم «السلام علیک یا ممتحنه» یعنی به حضرت زهرا(س) می گویم، سلام بر کسی که امتحان شدی.
این وجه ممیزه حضرت زهرا(س) با دیگر ائمه است، زیارت نامه حضرت معصومه(س) را که باز میکنی ابتدا با سلام بر حضرت آدم و نوح (ع) شروع میشود و با سلام به امام عصر (عج الله) پایان میگیرد.
اما چه میشود که زیارت نامه حضرت زهرا(س) بدون سلام آغاز میشود و میگویید «ای کسی که امتحان شدهای».
مهمترین مسئله در مورد حضرت زهرا(س)، آزمایشهایی بود که خداوند در برابرش قرار دارد، خدا همه را امتحان میکند در قرآن هم 20 بار بحث امتحان و آزمایش مطرح شده است.
در ادامه زیارت نامه میخوانیم، «ای کسی که در امتحان صبر کردهای»، این عبارت ما را به یاد عبارت حضرت سلیمان میاندازد که میگوید، «خدا را به خاطر امتحانهایش شکر میکنم»، شکر کردن برای امتحان خیلی نکته لازمی است.
چرا که خداوند ممکن است به کسی ثروت و نعمت دنیوی بدهیم اما او راهش را کج کند و منحرف بشود، بعضی از نعمتهای خداوند هم امتحان است، خداوند با دادن این نعمت میخواهد به تو بگوید ببینی که چند مرد حلاجی؟
اما تمام آنچه به حضرت زهرا(س) نازل شد، سختی بود حضرت زهرا(س) چهار فرزند کوچک داشت که تمام کارهایش را با سختی، خودش انجام میداد حتی زمانی که کارهای خانه را با فضه تقسیم میکرد یک روز خودش کار میکرد و یک روز دیگر کار را به او واگذار میکرد.
حضرت علی(ع) همیشه در جبهه بود، آموزش زنهای مدینه به عهده حضرت زهرا(س) بود خیلی وقتها این حضرت زهرا(س) بود که به پدرش کمک میکرد و عبادتهای طولانی حضرت و همه کارهای که فاطمه به تنهایی انجام می داد اینها همه امتحان خدا بود.
در دانشکده مدیریت به تازگی رشتهای تاسیس شده به نام مدیریت بحران اینکه مثلاً یک استاندار بداند که اگر در لحظهای بر سر یک بلا تعدادی از افراد از بین بروند باید چه کنند.
اگر می خواهید مدیرت بحران یاد بگیرید به سراغ اهل بیت بروید
اگر میخواهید مدیریت بحران یاد بگیرید بروید بحرانهایی که برای اهل بیت(ع) پیش آمده نگاه بکنید بحرانی که در کربلا برای حضرت زینب(س) رخ داد، ایشان چطور توانستند آن فضا را مدیریت کنند.
بحرانی که برای خود حضرت امام (ره) در ابتدای انقلاب رخ داد، شوخی نبود ده سال است که در کشور عراق صدام سقوط کرده است اما هنوز در این کشور بینظمی وجود دارد.
حضرت امام (ره) با مدیریت بحرانش توانست عرض مدت کوتاهی قانون، مجلس، خبرگان و مابقی بخشها را ساماندهی کند.
وقتی ما زیارت نامه میخوانیم به ظاهر و با لفظ میگوییم که ما محب اهل بیت(ع) هستیم باید ببینیم که به خاطر این محبت حاضریم چقدر هزینه بدهیم این محبت کلامی است، یا در عمل هم نمود پیدا خواهد کرد.
خاطرم هست که شاگرد یکی از علماء گفت: که در حج خونین که ما 400 شهید در مکه دادیم سنگی به طرف ما پرتاب شد این شاگرد به سمت عالم پیش رفت تا سنگ به او نخورد اما در راه از ترس پشیمان شد این ممکن است حکایت ما نسبت به ائمه باشد باید ببینیم چقدر حاضریم برایشان هزینه کنیم.
چقدر آدم داریم که برای حضرت زهرا(س) گریه می کنند؛ اما این گریه حقیقی نیست خانمهایی داریم که خجالت می کشند اسم بچههایش را زهرا یا فاطمه بگذارند.
وقتی ازشان میپرسی چرا این اسم را نمیگذاری بهانه میآورند که اسم بچه خواهرمان همین است، سوال من این است خواهر شما یخچال و وسایل زندگی در خانهاش دارد آیا این دلیل می شود که از این لوازم در خانه خود استفاده نکنید.
در قرآن آمده است که دسته ای از جهنمیان به خداوند می گویند ما را بازگردان تا عمل صالح انجام دهیم غیر از آن کارهایی که در دنیا انجام میدادیم این یعنی اینکه این افراد گمان می کردند که افعالشان خوب و عمل صالح است.
افرادی هستند که میلیونها تومان روز عاشورا خرج میکنند؛ اما خمس نمیدهند
بروید ببینید در مراسم روز عاشورا افرادی هستند که میلیونها تومان خرج می کنند اما خمسشان را نمیدهند، مثلاً مسجد میسازند اما زکاتشان را نمیدهند.
همین می شود که زمان انقلاب بعضیها سی سال در زندان بودند اما الان منحرف شدهاند، یعنی حکایت همان ابلیس که شش هزار سال عبادت کرد اما برای خدا بندگی نکرد.
بعضی از افراد هستند که میخواهند فهم مصداقی از دین کنند دین علم پزشکی نیست که تخصص داشته باشد مثلاً یک نفر در نماز جماعت تخصص پیدا کند و یک نفر در سینه زدن و عزاداری، اگر اسلام کامل باشد به مقصد میرسد، همه اسلام تو را عاقبت به خیر خواهد کرد.
نکته دیگر بحث فلسفه امتحان است اینکه چرا خداوند انسانها را امتحان میکند.
آقای ریشهری تعریف میکردند پیرمردی را گرفتیم که فعل ناشایستی از او سرزده بود، وقتی از چرایی کارش از او پرسیدیم، گفت: من 40 سال است که خودم را نمیشناسم و نمیدانم که چرا این کار را انجام دادم.
به یکی از بزرگان گفتند میخواهیم برایت مراسم تجلیل بگیریم گفت: بگذارید بعد از مرگم اگر تا لحظه قبل از مرگ منحرف نشده بودم آن وقت بعد از رفتنم از من سخن به میان بیاورید چون معلوم نیست من عاقبت به خیر بشوم؛ خیلی از آدمهایی خوب بودند که بد شدند و خیلی از افراد بد هم عاقبت به خیر شدند.
مثال دسته دوم را میتوان از ساحران قصر فرعون یادآور شد: که قصدشان فتنه علیه حضرت موسی(ع) بود اما هدایت شدند.
جوانها از این مراسمها باید یک جریانی به راه بیاندازند و گرنه این مراسمها مانند روشنایی یک کبریت لحظهای خواهد بود و به تندی به فراموشی سپرده خواهد شد، روشنایی زمانی ارزش دارد که بتواند چراغی را روشن نگه دارد.
همه ما میدانیم که سن حضرت علی اصغر، 6 ماه است اما کسی نمیداند خطبه حضرت زهرا(س) چند صفحه است.
خبرنگاری به سمت بوش لنگه کفش پرت کرد و همه دنیا تحسینش کردند، خطبه حضرت زهرا(س) و خطبه حضرت زینب(س) به اندازه هزاران لنگه کفش معنا دارد.
این خطبهها مانند بمباران عظیمی بر سر بنی امیه بوده است اما متأسفانه جوانان ما از این مفاهیم غافل شدهاند، در دانشگاه باید جلسه تفسیر برگزار شود، جلسات کوتاه چند دقیقه ای.
دعای حضرت زهرا (س) را که ادامه میدهیم در یک بخشی ما به این حضرت توسل میکنیم در بخش پایانی صحبتم میخواهم جوابی به وهابیها بدهم که معتقدند توسل ما شیعیان شرک است.
وهابیها حدیث و روایت را قبول ندارند چرا که میگویند ممکن است جعل باشد میخواهم برایشان از قرآن سند بیاورم که توسل به ائمه(ع) نه تنها شرک نیست، بلکه توصیه خود قرآن است.
انشاءالله صواب این فهمیدن و گرهگشایی از این تهمت وهابیون هدیهای باشد برای حضرت زهرا(س)، در سوره اعراف آمده که قوم بنی اسرائیل به خدا ایمان نمیآوردند و به حضرت موسی(ع) گفتند: اگر میخواهید بلا نازل کن.
خدا پنج بلا برای آنها نازل کرد؛ یک طوفان، دو حمله ملخها، سه حمله شپش، چهار حمله قورباغهها، پنج خون آلود شدن آبها.
اما همین که به بدبختی و نکبت رسیدند به حضرت موسی(ع) گفتند: «یا موسی برای ما دعا کن» و به خاطر عهدی که خداوند به تو داده وساطت کن تا این بلا از ما دور شود.
این قوم که لجبازترین مردمهای تاریخ بودند هنگام اضطرار گفتند «یا موسی» عین زمان حال که ما میگوییم «یا فاطمه»، «یا علی»،
سند دیگری که راجع به این توسل در قرآن وجود دارد آیه 97 سوره یوسف است زمانی که پسران حضرت یعقوب به او میگویند پدر ما را ببخش در قرآن آمده است: «قالو یا ابانا»، یعنی ای پدر به واسطه پیامبر بودنت برای ما استغفار کن.
در ادامه حضرت یعقوب(ع) به آنها میگوید: «سوف»، یعنی در آینده برای شما استغفار خواهم کرد.
در پایان صحبتم را با روضه حضرت زهرا(س) و روایتی از امام صادق(ع) تمام میکنم یکی از صحابه امام صادق(ع) نزدشان رفت و به ایشان گفت: خداوند دختری به من اعطاء کرده که من نامش را فاطمه نامیدم امام صادق(ع) چندبار نام فاطمه(س) را زمزمه کردند و هر بار سرشان را پایین تر از قبل قرار دادند تا جایی که در آخرین بار سرشان تا پایشان پایین آمده بود.
تنها جملهای که ایشان به یارشان گفتند این بود که گفتند: هر طور که خواستی با دخترت رفتارکنی حواست باشد که به آن سیلی نزنی.
نوشته شده در تاریخ
پنج شنبه 91 اردیبهشت 7 توسط
حق جو